Bittiniilo maksulliseksi

Päiväys: 23.5.2017

HUOM! Alkuperäinen tiedote 15.5.2017. Tiedotetta muokattu 17.5. ja 22.5.2017.

Abitti® on Opetus- ja kulttuuriministeriön EU-alueella rekisteröimä tavaramerkki.

Mikä on Bittiniilo?

Bittiniilo (ent. Tweak-A-abitti) on Nettiniilo Oy:n Abitti®-koelaadinnan ja pisteytyksen avuksi kehittämä selainlaajennus Chrome- ja Firefox-selaimille. Bittiniilo tarjoaa lisätoimintoja Abitti®-koelaadintaan.

Mitä Bittiniilon maksullisuus ei tarkoita

YTL:n Abitti®-koelaadintaa ja vastausten pisteytystä osoitteessa oma.abitti.fi on mahdollista käyttää ilman Bittiniiloa. Bittiniilon maksullisuus ei tarkoita, että viranomaisen tarjoaman palvelun käyttö olisi maksullista.

Taustaa

Olen kehittänyt Abitti®-koelaadintaan ja pisteytykseen liittyvää Bittiniilo-selainlaajennusta (ent. nimi: Tweak-A-bitti) helmikuun 2015 alusta lähtien. Ensimmäinen versio oli editori.opetus.tv -sivusto, jonka kehittyneempänä ja helppokäyttöisempänä versiona julkaisin Bittiniilo-selainlaajennuksen lokakuussa 2015. Kehittämistä on edesauttanut käyttäjiltä saatu palaute. Erityiskiitos ideapallottelusta kuuluu Vaskivuoren lukion Tatu Suomelle.

Bittiniilon kehittämisen on mahdollistanut Nettiniilo-laitteiden myynti; ilman Nettiniilo-myyntiä ei Bittiniilo-selainlaajennusta olisi olemassa (ainakaan minun tekemänäni).

Monet ovat ilmaisseet kiitollisuuttaan Bittiniilosta sekä somessa että puhelimessa ja kasvotusten. On ollut todella mukava kuulla palautettanne! Pian halukkaille avautuu uusi mahdollisuus “tukea” Bittiniilon kehittämiseen tehtyä työtä: Bittiniilo-selainlaajennus muuttuu maksulliseksi 5.6.2017 alkaen.

Käyttöoikeuksien hinnat

Ei-kaupalliseen käyttöön

Bittiniilo-käyttöoikeusaikaHinta €/käyttäjä (+ ALV 24 %)
TARJOUS 11.6.17 asti: 31.12.2017 saakka20 €
12.6.2017 alk: 31.12.2017 saakka25 €

Kaupalliseen käyttöön

Kaupalliseen käyttöön (esim. kustantajille) tarkoitettu hinnoittelu julkaistaan myöhemmin.

Mistä ja milloin käyttöoikeuksia voi ostaa?

Käyttöoikeuksien tilaaminen on mahdollista ke 24.5.2017 klo 14 alkaen. Tuolloin sekä https://www.bittiniilo.fi:ssä että Bittiniilo-laajennusta käyttäessäsi löydät linkin tilauskaavakkeeseen.

Maksutavat

  • Laskulla, maksuaika 21 vrk. Tunnukset aktivoidaan kahden arkipäivän sisällä.

Voiko käyttää kotona ja koululla?

Bittiniilo-käyttöoikeus liitetään siihen sähköpostiosoitteeseen, jolla käyttäjä kirjautuu YTL:n oma.abitti.fi -verkkopalveluun. Bittiniilo-käyttöoikeus on siis voimassa käyttipä oma.abitti.fi-tiliään kotoa, koululta, kollegan luota tai ulkomailla hotellista. Bittiniilo-selainlaajennus täytyy vain olla asennettuna selaimeen.

Bittiniilo on selaimessa, mutta käyttöoikeutta ei voimassa; mitä käy?

Mikäli käyttäjällä on selaimessa Bittiniilo-selainlaajennus asennettuna, mutta käyttöoikeutta ei ole voimassa niin YTL:n oma.abitti.fi-verkkopalvelu toimii normaalisti kuin Bittiniiloa ei olisi asennettuna. Se poikkeus on, että Bittiniilo näyttää tällöin käyttäjälle tiedon että käyttöoikeutta ei ole voimassa ja tarjoaa linkin käyttöoikeuden tilaukseen sekä ohjeet siitä miten Bittiniilon voi laittaa pois käytöstä/poistaa.

Toimivatko Bittiniiloa hyödyntäen laaditut kokeet myöhemmin?

Bittiniiloa hyödyntäen laadittu Abitti®-koe toimii sellaisena kuin se oli laadittu vaikka kokeen käyttöönlataamishetkellä (eli kun painetaan Lataa koetehtävät (.meb) -nappia oma.abitti.fi:ssä) ei olisikaan Bittiniilo käytössä.


Ystävällisin terveisin,

Janne Cederberg
Nettiniilo Oy

Takaisin etusivulle